Co je v Dačického domě nového? Aktuální informace

Nenechte si ujít žádnou akci, výstavu nebo událost v Dačického domě! Na tomto místě vás budeme informovat o všech novinkách, které jsme pro vás přichystali a které se u nás budou konat...

TZ: První krůčky pana Dačického

V roce 2016 se Dačického dům dočkal znovuzrození a začlenil se do rodiny kutnohorských památek. Narození bylo hektické a bez zajištění materiální podpory rodičů by Mikuláš nemohl vyrůstat a dospívat! Postupně si získává prostor, přízeň a zájem jako vzdělávací a prezentační centrum kulturního dědictví UNESCO. 10311 návštěvníků za 10 měsíců je příslibem, že se dobře rozbíhá.

Milovníci památek si prohlédli nově zrekonstruovaný gotický dům či využili nabídku kulturních a vzdělávacích akcí. Nemalou součástí návštěvníků Dačického domu jsou ovšem děti! Ať se již jedná o školní skupiny, děti z mateřských škol či dětí, které se účastní zábavných akcí se svými rodiči.

"Pojďte historii učit zábavou! To je naše heslo, kterým se budeme řídit i v dalších letech. Vždyť děti jsou to nejcennější, co máme a do čeho musíme investovat jak finance tak hlavně čas. Jejich radost je naší prioritou!" to jsou slova ředitelky centra paní Dagmar Fundové.

Dačického dům je nový unikátní projekt, který se podařilo městu Kutná Hora uskutečnit díky dotacím z Integrovaného operačního programu. Provozovatelem centra je Nadace Kutná Hora - památka UNESCO a dalším z partnerů je Univerzita Pardubice. Všichni partneři musí v rámci plnění dotačních podínek plnit své povinnosti a zajistit naplnění programových aktivit centra. Za rok 2016 je splněno!

"Buď vítán, kdo vstoupíš v dům můj, co host vážený. Pookřeje zde oko i duše tvá a seznáš, že Hory Kutné jsou městem otevřeným každému, kdož otevře srdce své a přijme pohostinnost nejen v komnatách domu mého, ale i v uličkách města, v nichž proudí život pestrý, veselý i lahodný, jak vinná číše moku perlivého." Váš Mikuláš Dačický z Heslova

 

 

Zpět

Chcete více informací nebo si objednat prohlídku?

Pošlete nám zprávu nebo nám zavolejte!